Arkiv
Erik Bancks Stiftelse

Familjen Erik Bancks Stiftelse Mariagården

Familjen Erik Bancks Stiftelse

ARKIV


HUSEN Ese Banck – EN KÄRLEKSGÅVA TILL HELSINGBORG


I den här veckan klipps de blågula och rödvita banden i Husen ”Ese Banck” i SeaU. En hyllning till en av vår stads stora donatrix och samtidigt en gåva till Helsingborgarna från Familjen Erik Bancks stiftelse.


Det är en fantastisk möjlighet för stiftelsen att bygga hyresfria bostäder för äldre i SeaU och samtidigt skapa nya hyresrätter för unga och bidra till förnyelsen av Helsingborgs innerstad. StayKvick Hostel är Stiftelsens småskaliga marint inredda hotell med kök och vardagsrum. Det är också glädjande att såväl Midroc som Helsingborgs stad varit framsynta och öppna för den Banckska stiftelsen som partner i SeaU.


Erik Bancks stiftelse har i 80 år verkat för att skapa bra bostäder åt äldre Helsingborgare. Idag har vi bostäder för äldre i Mariagården och i huset Erik Banck i Norra Hamnen. Vår del i SeaU projektet känns som en naturlig fortsättning på detta men också på det stöd Familjen Banck genom åren lämnat till Helsingborg. Familjen har bland annat donerat villan Vikingsberg med tillhörande park till Helsingborgs stad, samt medel till konserthuset, Österhemmet och Banckska Barnsjukhuset.


FAMILJEN ERIK BANCKS STIFTELSE